• Kul för barn

Barnens Bruk

I den gamla kvarnen finns Sven Nordqvists och Leif Högströms lekland. Masugn i klätterformat, smedja i lekstugeform, rutschkana, modellandskap och andra finurligheter på det detaljrika manér, som återfinns i Svens böcker och Leifs konst. Insektsjakten och fjärilshuset, leta insekter i terrängen utanför Barnens Bruk och se Leif Högströms fantasifulla fjärilshus.
Här finns Sven Nordqvists mucklor i park och runt om i bruket att se , upptäcka och lösa en rebus!
FAMILJEVISNING -Tema tjänstefolket
Barnanpassad visning av herrgården i juli.
Tis, ons & söndagar i juli.

Start vid Barnens Bruk. Ingår i entrén på Barnens Bruk. Maxantal platser : 25 pers.
Grillplats finns, medtag eget kol.

Öppettider 2019 -KONTANTFRITT, Swish el kortköp.
Lörd-sön 15/6-67/6 kl 12-16
22/6-18/8 dagligen 11-17  samt lörd-sön 24-25/8 kl 12-16.
Skolklasser kan boka in sig för besök från 18/5. Bokas via Boka Uppland, tel 0295-203 00, info@bokauppland.com

Skolklasser/Förskolor

Grupper efter bokning. “Skolpriser” fr 700:-/grupp.

BARNPAKET I LÖVSTABRUK 

Lövstabruk är ett fint utflyktsmål för skol- och förskoleklasser. Här får barnen ta del av en unik kulturmiljö på ett lekfullt sätt!

Bruket som en gång i tiden var Sveriges största järnbruk är i dag en stor kulturskatt och ett av de största utflyktsmålen i Uppland. Barnens Bruk är vårt populära lekhus med anknytning till bruket. Här finns smedsbostad, skola, gruvgångar och tittskåp. Minigolfbana, ”Fjärilshus” m.m. som inspirerats av brukets miljö. Allt är skapat av Sven Nordqvist och Leif Högström. Herrgårdsvisning är spännande för både stora och små. En guide berättar om hur livet på herrgård och bruk var. De fina salongerna och köket ger en högtidlig upplevelse. Det ger också en bra träning i att koncentrera sig på att lyssna, vilket även de minsta brukar klara galant! Besök i Barnens Bruk Herrgårdsvisning Herrgårdsvisning & Barnens Bruk Aktivitet 35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 60 kr/barn Pris 1,5 tim 40 min Tidsåtgång Vid färre än 20 betalande har vi ett fast pris 700 kr/aktivitet. Dessutom finns grillplats – ta med eget kol – badplats och naturstig. Möjlighet finns även att besöka Smedsbostad och Arkiv för 200 kr/grupp.
Barnpaket-i-Lvstabruk

Bokning: Boka Uppland 0295-203 00. Även andra typer av barngrupper/familjer kan boka sig som grupp.
Övriga frågor: Turistbyrån i Lövstabruk tfn 0294-310 70