• Gruppaktiviteter & Paketerbjudanden

Herrgårdsvisning

(vår populäraste aktivitet)
Salonger, matsal, bibliotek från sekelskiftet. Kopparfyllt kök. Livet i herrgården och ätten de Geer (18 pers) Tid 1 tim. 60:-/pers minimipris 1000:-

Herrgårdsvisning+liten bruksvandring

Salonger, matsal, bibliotek från sekelskiftet m.m. Rundvandring i bruket om livet förr och nu. (18 pers) Tid 1,5 tim 80:-/pers. Minimipris 1500:-

Herrgårdsvisning + 1700-tals biblioteket

Guiden berättar om den unika samlingen samt visar utvalda böcker. OBS! Max 15 pers åt gången i biblioteket. Tid 1 tim, 20 min 70:-/pers minimipris 1200:-

Lilla Bruksvandringen

En promenad i det gamla brukssamhället där guiden berättar om livet förr och nu. Kyrka och Smedsbostad visas. (18 pers) Tid 1 tim. 60:-/pers minimipris 1000:-

Stor Bruksvandring

Samma som ovan men även här ingår även mälteri och 1700-tals vagnar. Tid 1,5 tim. 80:-/pers, minimipris 1500:-

Bruksvisning via buss

Guiden följer med i gruppens buss och berättar om brukets historia. Tid 15 min. Fast pris 500:-

Öltillverkning förr och nu

Visning av det välbevarade 1700-tals mälteriet och bryggeriet samt samt ett modernt bryggeri. (10 pers) Tid 1,5 tim. 80:-/pers 1000:-

Rollspel i Smedsbostaden

Dramatiserade scener ur svunnen tid med kaffe och Upplandskubb. 165:-/pers Minimipris: 1000:-

”Sanning, Saga, Sägen”
– en mörk berättarvandring i herrgårdens glömda rum

“Följ med ner i husets inre, det har väntat på er, hungrigt på lyssnande öron.”

Välkomna till en timme av sällsamma berättelser i Lövstabruks herrgård. Publiken leds genom tid och rum – från havets botten och skogens djup, till ett källargömsle under rysshärjningarna och hemliga salonger vid förra sekelskiftet. Vågar DU följa med ner i herrgårdskällaren?
Gruppbokningar (max 20 personer). Pris 3000 kr.
Mötesplats: Herrgårdens stora entré, borggårdssidan. Notera att vandringen har begränsad tillgänglighet – branta trappor och mörker. Fika kan förbeställas, fråga vid bokning!

Boka aktivitet & paketerbjudanden

Kontakta Boka Uppland 0295-203 00 eller info@bokauppland.com för att boka er gruppaktivitet och paketerbjudande.

www.bokauppland.se

Paketerbjudanden

Lövstapaketet

Brukets historia på en halvdag! Vår populäraste paket.
– Bussguidning från gruppens egna buss.
– Herrgårdsvisning och visning av Brukskyrkan.
– Förmiddags fika och lunch på Leufstabruks Wärdshus därefter eget Besök i Hantverkets Hus och april-juli i Trädgårdsmästeriet.

Pris 285:-/pp. Min 20 pers. Tid ca 3 tim. Lägg gärna till: Kaffe och smörgås/kaka på värdshuset, smedsbostaden eller ett café, bruksvandring, ölvising, konsert i kyrkan m.m.
Ladda ned som pdf:Lovstapaketet

Arkivpaketet

Känn doften av gamla handlingar i det fantastiska bruksarkivet!
– Fm Kaffe och smörgås samt liten kaka
– Värdshuset eller Smedsbostaden
– Visning av arkivet och herrgården.
– Lunch på värdshuset
– Titt in i 1700-tals biblioteket,
– 1700-tals vagnarna och Snickarverkstaden.
– Egen tid att besöka Hantverkets hus med hantverksbutik, Trädgårdsmästeriet (april–juli) samt titta in i kyrkan.

Pris per person 265:-, min 20 pers. Tid ca 6 tim (ex kl 10-16)
Ladda ned som pdf:Arkivpaketet

JÄRNETS VÄG-Endagspaket

Endagspaket vid de mest imponerande järnbruken i Uppland.
Här tillverkades det världsberömda stångjärnet av järnmalmen från Dannemora gruva. Idag finns här världens enda fungerande vallonsmedja och i området finns ett helt 1700-talssamhälle.
Visning av vallonsmedjan i Österbybruk, världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-tal. Här får ni följa järnets väg från malmen i Dannemora gruva till den färdiga exportvaran, stångjärnet. I turen ingår även besök i smedsbostaden.
Lunch på Wärdshuset Gammel Tammen, Österbybruk med huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe
En gång i tiden världens största järnbruk. Idag ett av Sveriges bäst bevarade 1700-talssamhällen. I 13 generationer ägde familjen de Geer Lövstabruk. Valloner från Belgien kom att tillverka världens bästa järn. Vallonerna hade fri bostad, skola och pension.
Gustav den III skrev till sin mor vid sitt besök i Lövstabruk 1768: ”Jag vågar säga att min kära mor ingenting sett av Sverige om hon inte ser Lövsta”.
Visning av Lövstabruks herrgård, en fantastisk 1700-tals herrgård med salonger, matsal, bibliotek samt ett kopparfyllt kök.
Egen tid med besök i Hantverkshuset, en ateljé och butik med keramik, tavlor, konstkort, smide, ull m.m.
Eftermiddagsfika med kaffe/the och kaka i den fantastiska 1700-talsmiljön innan hemfärd.
Ladda ned som pdf:Jarnets-Vg—endag

Pris 365 kr/pp

JÄRNETS VÄG – Tvådagarspaket i Vallonbruken och Roslagen

Förmiddagsfika vid Hembygdsgården i Österbybruk Riksspelmannen Per Gustaf Jernberg underhåller med nyckelharpa och berättar om dess historia och betydelse i de uppländska bruken.
Visning vid Dannemora gruva Guidning vid Dannemora gruvor, utmed hisnande gruvhål och bland historiska byggnader. I turen ingår besök på mineralmuseet.
Visning av vallonsmedjan i Österbybruk Smedjan är världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-talet. Här får ni följa järnets väg från malmen i Dannemora gruva till den färdiga exportvaran, stångjärnet. I turen ingår även besök i smedsbostaden.
Lunch på Wärdshuset Gammel Tammen Huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe.
Eftermiddag på egen hand i Herrgårdsområdet Orangeriträdgården, återskapad till det utseende och med den flora som funnits där under tidigare perioder. Här finns en trädgårdsodling med grönsaker, örter och blommor. På området finns även två keramiker med butik och konstutställningar under hela året. Dessutom finns här en antikhandel, ett vagn- och brandmuseum och en vävstuga.
2-rätters middag och övernattning på Leufstabruks wärdshus eller Gammel Tammen i Österbybruk
Visning i Lövstabruks herrgård och kyrka Med salonger, matsal, bibliotek samt det kopparfyllda köket. Även kyrkan visas med den världsberömda Chamanorgeln.
Egen tid Med besök i Hantverkshuset, en ateljé och butik med keramik, tavlor, konstkort, smide, ull, tennbroderi, smycken m.m.
Lunch på Leufstabruks Wärdshus Huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe.
Stadsvandring i Öregrund – Roslagens pärla Kuststaden som en gång i tiden fungerade som utskeppningshamn för vallonjärnet. Guiden berättar historien om den gamla sjöfartsstaden – en historia kryddad med både spänning och badortstidens societetsliv.
Eftermiddagsfika på Wilmas Café Eftermiddagsfika med kaffe/the och bulle.

Pris 1950 kr/pp
Ladda ned som pdf: Jrnets-Vg—tvdagar

BARNPAKET I LÖVSTABRUK 

Lövstabruk är ett fint utflyktsmål för skol- och förskoleklasser. Här får barnen ta del av en unik kulturmiljö på ett lekfullt sätt!

Bruket som en gång i tiden var Sveriges största järnbruk är i dag en stor kulturskatt och ett av de största utflyktsmålen i Uppland. Barnens Bruk är vårt populära lekhus med anknytning till bruket. Här finns smedsbostad, skola, gruvgångar och tittskåp. Minigolfbana, ”Fjärilshus” m.m. som inspirerats av brukets miljö. Allt är skapat av Sven Nordqvist och Leif Högström. Herrgårdsvisning är spännande för både stora och små. En guide berättar om hur livet på herrgård och bruk var. De fina salongerna och köket ger en högtidlig upplevelse. Det ger också en bra träning i att koncentrera sig på att lyssna, vilket även de minsta brukar klara galant! Besök i Barnens Bruk Herrgårdsvisning Herrgårdsvisning & Barnens Bruk Aktivitet 35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 60 kr/barn Pris 1,5 tim 40 min Tidsåtgång Vid färre än 20 betalande har vi ett fast pris 700 kr/aktivitet. Dessutom finns grillplats – ta med eget kol – badplats och naturstig. Möjlighet finns även att besöka Smedsbostad och Arkiv för 200 kr/grupp.
Ladda ned som pdf:Barnpaket-i-Lvstabruk

Körpaket

I en härlig miljö erbjuder vi körer möjlighet att öva i herrgårdens festsal samt några grupprum.

Dag 1
– Förmiddagskaffe
– Lunch
– Eftermiddagskaffe
– Två rätters middag
– Logi i dubbelrum
– Visning av herrgård och kyrka

Dag 2
– Frukost
– Förmiddagskaffe
– Lunch

Pris 1590:-/pp, minst 25 pers.