• Bröllop & Fest

Ett bröllop i Lövstabruk blir en oförglömlig upplevelse!

Lövstabruk är en sällsam plats och ett populärt turistmål som söker sin like. Bland Nordupplands mörka skogar och karga åkrar ligger ett 1700-talssamhälle som bevarats nästan orört in i vår tid.

I denna unika miljö finns alla möjligheter att skapa ett sagobröllop med vigsel i brukskyrkan med den praktfulla barockorgeln som är vida känd eller varför inte vigas i den vackra herrgårdsparken!

Dagens Lövstabruk sjuder under sommaren av liv, konserter, guidade turer och utställningar avlöser varandra. Det finns mycket att uppleva för de bröllopsgäster som vill anlända tidigt. Ni kan också boka olika guidade turer för Era gäster.

Vigsel

Vigsel kan hållas utomhus i den vackra barockinspirerade herrgårdsparken, på bron över kanalen eller varför inte under lindarnas sus. Finns önskemål om tak över huvudet finns den vackra Voliéren att tillgå eller Orangeriet om det är ett större antal gäster.

Mitt i bruket ligger Brukskyrkan med en fantastisk barockorgel, vida känd för sin ljuva klang. Kyrkan har plats för över 400 personer. Det är ca 150 m till Orangeriet och ca 200 m till herrgården från kyrkan så allt är nära i bruket.

Lokaler

Herrgårdens festsal
I Herrgårdens vackra festsal får upp till 100 pers plats.  Kontakta Leufstabruks värdshus på tel 0294-311 22, info@leufstabrukswardshus.se för menyer och priser på mat. Denna lokal är för känslig att ha dans i därför får man boka Orangeriet i herrgårdsparken om man vill ha dans, alt. ha dansen i Wärdshuset.

Orangeriet
Orangeriet (fd växthuset) i herrgårdsparken är en fantastisk 1700-tals byggnad med plats för  100 personer. Lokalen är indelad i två större rum och ett mindre i mitten. Det ena rummet har ett trägolv för dans. Det lilla rummet passar till t ex bar. Här finns en kyl men i övrigt inget annat än bord och stolar.
Läs mer i vår bröllopsfolder
Bröllop i Lövstabruk_20171001 slutg 2017

Reservation för ändringar i priser.